M.Ö. 79 yılında sadece 15 dakikada karşılaştığı Vezüv Yanardağı’nın öfkesiyle haritadan silinen Pompeii, modern arkeolojinin en değerli keşiflerinden biridir. Şaşırtıcı arkeolojik keşiflerle Pompei halkının ne yediğine dair daha fazla bilgi edinmeye başladık. Fast food’u bizden önce onlar mı keşfetmişler yoksa önce pizzayı mı yapmışlar?
Gelin bu soruların cevaplarına ve daha fazlasına bir göz atalım. ?
Pompeii ve Herculaneum şehirleri Vezüv Yanardağı’nın patlamasıyla aniden yok oldu, ancak bu trajedi arkeolojik açıdan eşsiz bir hazine yarattı.
Bu antik toplumda yenen yiyecekler aslında biraz farklı ve karmaşıktı.
Antik Lazanya: Makarna, Et ve Peynir
Zenginlerin Seçimi: Doldurulmuş Fare
Flamingo Efsanesi
Meyve ve sebzeler
Günlük Diyet: Balık ve Tahıllar
Baharat
Şarap
Sokak yemeği
Bu günler
Pompeii’nin yemek kültürü ve sosyal hayatı oldukça renkli ve ilgi çekiciydi ancak alışkanlıkları o kadar çoktu ki, stoacı filozoflar bile bu iddiayı eleştiriyorlardı.
Zengin Romalılar sıklıkla aşırı yemek yeme eğilimindeydiler; Hatta bazen yemekten sonra kustular ve sonra tekrar yemeye devam ettiler. Bu durum dönemin güçlü ve gösterişli yaşamının bir yansıması olarak değerlendirilebilir.